Franciszka Stefczyka 30 20-151 Lublin
tel.

Nazwa kategorii

Soczewica brązowa

Walorem roślin strączkowych jest wysoka zawartość białka, niewątpliwie soczewica jest jedną z takich roślin. Soczewica brązowa jedna z 7 odmian roślin strączkowych posiada dużą zawartość potasu, cynku i wapnia. Charakteryzuje się dość intensywnym smakiem. Ziarno soczewicy poddane obróbce termicznej (gotowaniu) nie traci swojego kształtu nie rozpada się. Po tzw. szlifowaniu (oczyszczeniu) ziarna soczewicy brązowej uzyskujemy soczewicę czerwoną.

Cechy produktu:
Średnie wartości odżywcze w 100g  
Kalorie (wartość energetyczna) 352 kcal/1474 kJ
Tłuszcz 1,06 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,154 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,193 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,526 g
Kwasy tłuszczowe omega-3 0,096 g
Kwasy tłuszczowe omega-6 0,430 g
Węglowodany 63,35 g
Błonnik pokarmowy 10,70 g
Białko 24,63 g

 

Formularz kontaktowy - oferta

Masz pytania

Napisz do nas

 

Trwa wysyłanie zgłoszenia. Proszę czekać... Wiadomość wysłana pomyślnie. Sprawdź poprawność formularza. Uzupełnij puste pola formularza.