Franciszka Stefczyka 30 20-151 Lublin
tel.

Nazwa kategorii

Ciecierzyca pospolita

Ciecierzyca inaczej cieciorka, roślina uprawiana od bardzo dawna, ziarna wyglądem i smakiem przypominają groch i są używane do spożycia. Roślina strączkowa bogata w białko w 100g ugotowanej ciecierzycy jest około 8,25 g białka. W kuchni ciecierzyca wykorzystywana do popularnych falafeli czy humusu, czyli w formie pasty do smarowania chleba.

Cechy produktu:
Średnie wartości odżywcze w 100g  
Kalorie (wartość energetyczna) 378 kcal/1583 kJ
Tłuszcz 6,04 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,603 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,377 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 2,731 g
Kwasy tłuszczowe omega-3 0,101 g
Kwasy tłuszczowe omega-6 2,63 g
Węglowodany 62,95 g
Błonnik pokarmowy 12,20 g
Białko 20,47 g

 

Formularz kontaktowy - oferta

Masz pytania

Napisz do nas

 

Trwa wysyłanie zgłoszenia. Proszę czekać... Wiadomość wysłana pomyślnie. Sprawdź poprawność formularza. Uzupełnij puste pola formularza.